Festival informatie

‘Een beetje leven in Emmeloord. Dat was wat een groep vrienden van het eerste uur van OORD voor ogen hadden toen 15 jaar geleden het eerste festival werd georganiseerd. Waar dromen, enthousiasme, samenwerking met de omgeving en creativiteit allemaal toe kan leiden, is anno 2020 heel duidelijk.

Cultureel Buitenfestival OORD, een festival dat ruimte geeft aan theater, beeldende kunst, dans, dichters, audiovisueel, muziek en alle mogelijke mengvormen tussen deze disciplines op de eerste zaterdag van juli. Bezoekers kunnen eigen creatieve ideeën indienen en daarmee van de mogelijkheid gebruik maken om zelf inhoud aan het festival te geven. Het programma-aanbod is voor een deel een weergave van de op dit moment heersende culturele initiatieven in de Noordoostpolder en Flevoland.’

Cultureel Buitenfestival OORD is in 2005 geboren in de gedachten van Hans Kalkman en Marijke Démoet. Een festival dat ondertussen is uitgegroeid tot een Fenomeen in de Noordoostpolder en omstreken. En het een plekje in de harten van de inwoners van de Noordoostpolder heeft ingenomen.

In minder dan 48 uur tijd wordt Park West te Emmeloord omgetoverd in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek en alle mogelijke mengvormen tussen deze disciplines. Meer dan 7500 bezoekers gratis genieten van het aanbod van Cultureel Buitenfestival OORD.  

Iedereen kan eigen creatieve ideeën indienen en  daarmee van de mogelijkheid gebruik maken om zelf inhoud aan het festival te geven. Het programma-aanbod is voor een deel een weergave van de op dit moment heersende culturele initiatieven in de Noordoostpolder en Flevoland.

Cultureel Buitenfestival OORD wordt georganiseerd door stichting OORD. De tomeloze inzet van vrijwilligers en sponsoren maakt het elk jaar weer mogelijk om OORD te organiseren.